Top
Andere beleving van tijd

Tijdbeleving


Hoe vaak heb jij de wens dat er meer dan 24 uur in een dag passen? Niet dat je zou willen dat de dag langer duurt. Maar toch, het zou mooi zijn als je meer tijd had voor de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn. De enige oplossing lijkt dan 'tijd maken' door harder te werken of simpelweg de wijzers van de klok terug te draaien... Kan het ook anders?Hoe meer je gaat werken met de Tzolkin, hoe meer je gaat ontdekken dat tijd niets anders is dan een patroon waarin het leven zich ontvouwt. Dit lijkt op eeuwenoude wijsheden, zoals:
  • Voor alles is een tijd.
  • Tijd heeft geen haast
  • Alles komt op tijd
  • ...
Waarom zou je je dan druk maken om de klok? Het gaat niet om de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt. Veel belangrijker is de juiste timing. Doe je alles wel op het juiste moment? Pak je je kans op het moment dat deze zich voordoet? De Tzolkin helpt je om kansen te gaan herkennen. Hiervoor is het nodig dat je bewust leeft.

Mindfulness


Werken met de Tzolkin is een vorm van mindfulness. Mindfulness helpt je om in het moment te stappen en bewust te leven. Meestal oefen je dit aan de hand van het bewust ervaren van de simpele dingen van het leven, zoals het inschenken van een glas water of het ademhalen. Als we dit met aandacht doen, beseffen we hoe bijzonder dit is en kunnen we hier pas werkelijk van genieten.De Tzolkin is een vorm van mindfulness voor de ingewikkelde gebeurtenissen van het leven. Op een dag van het tijdzegel 'moeder' sta je bijvoorbeeld stil bij de vraag waar een moeder voor staat en wat een moeder in haar kracht zet. Op het moment dat jouw aandacht hiernaar uitgaat, stap je in het moment (net als bij het voorbeeld van het ademhalen) en ben je bewust in contact met de energie van de dag. Als je later op de dag een bepaalde situatie meemaakt, kun je kijken hoe de energie van de moeder kan helpen bij het zoeken naar de oplossing. Je verhoogde staat van bewustzijn stelt je in staat om betere keuzes te maken.

TimeTools2013


TimeTools2013 heeft verschillende producten en diensten ontwikkeld die jou helpen om met behulp van de Tzolkin een nieuw gevoel voor tijd te ontwikkelen. We zetten hier de belangrijkste op een rijtje:
  1. Abonnement op 4D dagadvies
  2. Werken met Mijn Tijdbelevingsboek
  3. Basisboek 'Boodschap van een Bloem'
  4. Tijdbelevingsavonden
  5. Persoonlijk coachingstraject

Abonnement op 4D dagadvies

We raden je aan om tenminste één Tzolkin (260 dagen) de energie van de dag bewust te beleven. In het begin is het misschien even wennen, later krijg je gevoel voor de terugkerende patronen. Het 4D dagadvies komt elke dag in je e-mail box binnen en je kunt er meteen mee beginnen. Klik hier voor meer informatie.

Werken met Mijn Tijdbelevingsboek

Mijn Tijdbelevingsboek komt één keer per jaar uit (november-december). Het is een combinatie van een dagadvies, agenda en dagboek in één. Dit is de perfecte vorm om je gebeurtenissen bij te houden en terug te blikken op de energie van de dag. Klik hier voor meer informatie.

Basisboek 'Boodschap van een Bloem'

In ons basisboek 'Boodschap van een Bloem' kun je precies nalezen wat tijd is en hoe de Tzolkin is opgebouwd. Dit helpt je om meer gevoel te krijgen voor de energie van de dag. Klik hier voor meer informatie.

Tijdbelevingsavonden

TimeTools2013 organiseert regelmatig tijdbelevingsavonden. Bij deze activteiten staat telkens één tijdzegel centraal. De avond is zo opgezet dat je het zegel van allerlei verschillende kanten gaat ervaren. Het is dé activiteit die je nodig hebt om door te dringen tot de diepere lagen van een tijdzegel. Kijk in onze agenda voor de eerstkomende tijdbelevingsavonden.

Persoonlijk coachingstraject

In een persoonlijk coachingstraject kun je samen met een coach ontdekken hoe de patronen in jouw leven zijn verbonden met de patronen in de Tzolkin. Je spreekt zelf een doel af en aan de hand van de Tzolkin ga je ontdekken hoe de antwoorden zich aandienen in je leven. Neem dan contact op met info@timetools2013.com.Klik hier om terug te keren naar de pagina over de 5 belangrijkste sleutels tot het hart.