Top
Wat is de Tzolkin kalender?
Op deze website kun je jouw tijdzegel uitrekenen. Bij het uitrekenen van een tijdzegel maak je gebruik van de Dreamspell kalender. De Dreamspell is gebaseerd op de Tzolkin, de beroemdste kalender die de Maya's hebben nagelaten.

Hoe werkt de Tzolkin?

De Tzolkin is een vierdimensionale, kosmische kalender. Elke dag heeft een ander thema. De eerste dag van de Tzolkin staat in het teken van het tijdzegel Imix. Deze dag vraagt van iedereen om het archetype 'moeder' te leven en heeft als centraal thema 'verbondenheid'. De volgende dag verspringt de energie naar een ander tijdzegel, namelijk 'Ik' (prediker). Op de dag van de prediker doe je er goed aan om te inspireren en je te laten inspireren. En zo gaat de Tzolkin dag voor dag verder. Elke dag is er een ander leefadvies. Er zijn in totaal 20 verschillende tijdzegels. In de onderstaande figuur zie je de 20 symbolen van de tijdzegels van boven naar beneden gerangschikt. Na 20 dagen is het weer tijd voor het archetype moeder.

Het tijdzegel van je geboortedag codeert voor jouw levenskracht en het potentieel dat je tot je beschikking hebt. Klik hier om jouw tijdzegel te bepalen.
 


Tijdlussen van 13 dagen


De Tzolkin kent ook een herhalend patroon van 13 dagen. Dit noemen we tijdlussen. In de bovenstaande figuur hebben we de dagen genummerd van 1 t/m 13, zodat je kunt zien wanneer tijdlussen beginnen en eindigen. Tijdlussen zijn bijzonder, omdat ze 13 dagen lang een overkoepelend thema hebben. Dit is het thema van het tijdzegel van de eerste dag van de tijdlus, dat dus 13 dagen lang doorklinkt! We spreken daarom liever van 'magische tijdlussen'.

De magische tijdlus codeert voor je levenspad. Als je inzicht wilt in jouw levenspad, kun je een Groene Hart Profiel aanvragen. Dit profiel beschrijft jouw levenskracht, levensopdracht en levenspad en hoe deze met elkaar samenhangen. 


Handig om te weten


De Tzolkin heeft een heel herkenbaar patroon van paarse vakjes. Dit zijn de zogenaamde GAP-dagen (galactische activerings portaal). Op deze dagen is de kloof tussen hemel en aarde minder voelbaar.

De Tzolkin duurt 260 dagen (20 x 13 dagen) en begint daarna opnieuw. De Tzolkin duurt dus korter dan een zonnejaar (365 dagen). Er gaan precies 73 Tzolkin rondes in 52 jaar zonnejaren!


De Tzolkin brengt geluk in je leven


De Tzolkin is opgebouwd uit verschillende lagen, die elk een eigen betekenis hebben. In ons boek 'Boodschap van een bloem' leggen we uit welke inzichten je allemaal kunt afleiden uit de Tzolkin! De Tzolkin bevat allerlei sleutels die we nodig hebben om de uitdagingen van de huidige tijd aan te kunnen gaan. 

De trilling van de vierde dimensie brengt daarnaast een diepe vorm van geluk. Klik hier om verder te lezen.